Article original: Mullvad VPN and Tor Project Unite to Create a New Browser That Puts Privacy First

Traduït per retiolus


Mullvad VPN és coneguda per la seva política sense registres i els seus clients de codi obert (també disponible per a Linux).

I ara, han llançat un navegador de codi obert centrat en la privadesa.

El ‘Mullvad Browser’ s’ha fet conjuntament amb el projecte Tor. Sona emocionant! Donem una ullada a què es tracta!

Mullvad Browser: què és? Link to heading

Desenvolupat pels enginyers del projecte Tor, el navegador Mullvad és bàsicament com el navegador Tor però sense els bits de Tor.

En canvi, ofereix als usuaris la possibilitat d’escollir entre utilitzar el suport de Mullvad VPN integrat o anar en solitari sense VPN però amb totes les funcions centrades en la privadesa.

El CEO de Mullvad VPN, Jan Jonsson, esmenta:

Volem alliberar Internet de la vigilància massiva i una VPN sola no és suficient per aconseguir la privadesa.

Des de la nostra perspectiva, hi ha hagut un buit al mercat per a aquells que volen executar un navegador centrat en la privadesa tan bo com el del projecte Tor, però amb una VPN en lloc de la xarxa Tor.

T’hauràs preguntat, quines són les funcions centrades en la privadesa del navegador Mullvad?

Serà un dels millors navegadors web per a Ubuntu i Linux? Qui sap!

Bé, per començar, el navegador ha estat dissenyat per minimitzar l’amenaça de seguiment i empremtes digitals per part de les grans empreses tecnològiques.

L’empremta digital és una forma de seguiment molt invasiva pitjor que les galetes de seguiment habituals. Més informació aquí.

Mullvad Browser no desa cap historial de navegació ni galetes, tret que el configuris per desar-los. De manera predeterminada, només desarà les adreces d’interès creades, la configuració de les extensions i la memòria cau del navegador (per a finalitats d’interfície d’usuari interna).

També ve amb tres extensions valuoses:

uBlock Origin per bloquejar anuncis i rastrejadors, NoScript per evitar atacs XSS i l’extensió del navegador de Mullvad per a la seva integració VPN.

A més, per protegir-se de les empremtes digitals, Mullvad Browser utilitza una combinació de tàctiques, algunes de les quals inclouen:

  • La zona horària d’un usuari s’especifica com a UTC, independentment de la seva ubicació.
  • La memòria del sistema i els nuclis de la CPU estan ocults.
  • La finestra del navegador està configurada per ser més petita que la resolució de pantalla de l’usuari.
  • La disposició del teclat i l’idioma estan emmascarats.

Per descomptat, podeu utilitzar algunes eines de privadesa senzilles juntament amb el navegador per millorar la vostra privadesa digital.

En el moment de provar el navegador Mullvad a la meva configuració d’Ubuntu fent una prova d’empremta digital per part de la Electronic Frontier Foundation, el navegador tenia una empremta digital única.

No estic segur de què ha fallat o si se solucionarà/millorarà en les pròximes actualitzacions, però Tor Browser i Brave aconsegueixen proporcionar una empremta digital aleatòria.

Potser, el navegador Mullvad redueix les dades disponibles per a les empremtes digitals de moment.

Per què ara?: La gent de Mullvad va pensar que hi havia un buit per omplir, ja que fa molt de temps que no hi ha un bon navegador centrat en la privadesa, excepte el navegador Tor.

És per això que el navegador Mullvad està dirigit a aquells que prefereixen utilitzar una VPN en lloc de la xarxa Tor, però amb totes les funcions centrades en la privadesa que es troben al navegador Tor.

Podeu consultar el seu anunci oficial o el repositori de GitHub per obtenir més informació sobre les complexitats d’aquest navegador.

Vols provar-lo?

Mullvad Browser està disponible per a moltes plataformes, com ara Linux, Windows i macOS.

Pots dirigir-te a la web oficial per descarregar-lo.