Article original: UbuValve’s Proton 8.0 Release is Good News for Linux Gamers and Steam Deck Users

Traduït per retiolus, última actualització: 2023-04-21


image

Proton ha estat una gran ajuda per als jugadors de Linux, permet al client Steam executar jocs exclusius de l’ecosistema Windows a Linux.

Basat en la popular capa de compatibilitat Wine, Proton ha estat rebent moltes actualitzacions al llarg dels anys gràcies a Valve.

Proton 8.0 s’ha llançat amb algunes actualitzacions impressionants, marcant un altre pas important per als jocs de Linux.

Aprofundim per saber-ne més.

Què està passant?: La nova versió de Proton afegeix compatibilitat per a una gran quantitat de jocs nous i correccions d’errors per als jocs existents.

Per exemple, jocs existents com Forza Horizon 5, BeamNG, Mortal Combat X, Final Fantasy XIV Online, Tom Clancy’s Splinter Cell han rebut diverses correccions que ara els permeten tenir un millor rendiment que abans.

Què passa amb els nous jocs compatibles que acabo d’esmentar?

Dead Space (2023)

Alguns jocs dels més destacats inclouen:

  • Nioh 2 - L’edició completa
  • One Piece: Pirate Warriors 4
  • Dead Space (2023)
  • Forspoken
  • WARRIORS OROCHI 3 Ultimate Definitive Edition

A més, hi ha millores que haurien d’ajudar els usuaris de Steam Deck, com ara:

  • Funcionalitat millorada per dormir/reprendre a Steam Deck per a Tiny Tina’s Wonderland.
  • Suport multitàctil millorat

T’interessen els detalls tècnics?

Proton 8.0 es basa en el recentment llançat Wine 8.0 que li permet aprofitar de millor suport de WoW64 de 32 bits, augments de rendiment de Direct3D, suport millorat per al controlador/roda motriu i molt més.

Pots consultar la nostra notícia sobre el mateix per aprofundir.

A part d’això, aquesta versió també introdueix solucions per al problema d'Alt+Tab a GNOME 43, l’API de NVIDIA habilitat per a jocs, inclou dxvk v2.1-4-gcaf31033 i molt més.

És possible que vulguis revisar les notes de la versió per explorar la llista detallada de canvis tècnics i jocs que han arribat amb Proton 8.0.

Vols provar-ho?

Proton 8.0 via Steam Play

Si utilitzes Steam, pots seguir la nostra guia sobre com configurar Steam Play (Proton) a Linux i començar a jugar a Linux.

Tanmateix, tingues en compte que amb el llançament de Proton 8.0, es necessita una GPU amb almenys suport a Vulkan 1.3 per executar-lo sense problemes.

També pots consultar el repositori de GitHub sobre com compilar-lo manualment des del codi font.